Teemme tuotetestausta perheissä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. Testitilanteet on pyritty ujuttamaan normaalin arkielämän sekaan siten, ettei lapsi koe olevansa testauksen kohteena. Halusimme saada aitoja reaktioita ja kommentteja suoraan lapsen suusta.


Tuoteuutuus: Green Toys Autonkuljetusrekka + 3 autoa

Ikäsuositus: 3+

Lapsi: Juho 3v ja isoveli 5v.

Juho innostui kovin nähdessään lelupaketin. Hän on sitä mieltä, että se on hänen vaikkei vielä tiedä kuka lelun saa.

Äiti avaa pakkauksen ja ojentaa rekan Juholle.

”Mun auto”Juho tuumasi iloisena.

Testi tehtiin illalla, lähellä nukkumaanmenoaikaa, mutta Juho jaksoi silti leikkiä lelulla innokkaasti. Illan aikana Juho leikki autoleikkejä, jossa autot ajaa rekkaan sisään ja ulos ja rekka kuljettaa pikkuautoja pitkin lattia, sohvaa ja pöytiä. Isoveli kärtti koko ajan päästä mukaan leikkiin. Välillä rekasta oli muodostunut törmäilyauto perävaunulla ja ilman, välillä se kuljetti muitakin autoja kuin niitä, jotka pakkauksessa tuli mukana.

Leikkien päätteeksi rekka pikkuautoineen pääsi vielä unikaveriksi, äiti kertoi.

Päiväkotiiin lelua ei annettu ottaa mukaan, pyynnöistä huolimatta. Päiväkodin jälkeen samankaltaiset leikit olivat jatkuneet. Silloin isovelikin sai vuoroja vähän helpommin, mutta ilman taisteluja ei selvitty. Auto viedään aina iltaisin leluhyllyyn, mistä Juho käy sen aina itse hakemassa.

 

Kysyimme myös miten pitkään lapsen mielenkiinto lelua kohtaan säilyy.

Hän muistaa lelun hyvin päivien päästä kysyttäessä ja mielenkiinto leluun tuntuu säilyvän melko hyvin. Päiviä saattaa olla välissä, ettei rekkaa näy, mutta sitten se taas ilmestyy leikkeihin tai unikaveriksi.

Aikuisen mielipide:

Lelu tuntuu kestävän hyvin välillä melko rajujakin leikkejä.

 

  • Materiaalit ja laatu: Lelun materiaali tuntuu mukavalta käteen ja se vaikuttaa turvalliselta, josta ei irtoile helposti pieniä osia. Vaikuttaa kestävältä ja pitkäikäiseltä.
  • Värit: Lelun väritys on kaunis ja riittävän hillitty. Lelussa ei ole mitään tarroja, mikä on minusta hyvä, koska tarrat ym koristeet kuluvat ja vahingoittuvat käytössä, mikä tekee lelusta heti huonokuntoisen näköisen.
  • Kierrätys: Kierrätysmateriaalien käyttö on erittäin hyvä asia ja vaikuttaisi varmasti ostopäätökseeni, jos hintaero vastaavaan muuhun tuotteeseen ei olisi kovin suuri. 
  • Pestävyys tiskikoneessa: Erittäin hyvä ominaisuus.
  • Pakkaus: Lelun pahvipakkaus oli myös erittäin hyvä, koska lelun sai pakkauksestaan helposti pois ja ilman työkaluja. Nykyään lelut pakataan niin tiukkaan, että lapset eivät saa niitä itse auki ja saatetaan tarvita jopa työkaluja lelun irroittamiseen.
  • Muuta: Lapsen kasvaessa, ehkä jopa uudelleen myytävältä vaikkapa kirpputorilla, eikä niinkään pois heitettävältä sen jälkeen kun omassa perheessä lelulla ei enää olisi leikkijöitä.

 

Suosittelisitko lelua muille?

Suosittelisin Green Toys -tuotteita myös muille.