Jatkamme tuotetestauksien tekemistä tuoteuutuuksista perheissä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. Testitilanteet on pyritty ujuttamaan normaalin arkielämän sekaan siten, ettei lapsi koe olevansa testauksen kohteena. Halusimme saada aitoja reaktioita ja kommentteja suoraan lapsen suusta.


Lelu: Green Toys Muffinisetti / Cupcake Set
 
Lapset: Kohta 6-vuotias tyttö Olivia  ja 2-vuotias tyttö Sofia.
 
Lapsen ensireaktio:

Olivia: Wau, superhieno! Uskomaton. Ompa kaunis.

Olivia alkoi heti leikkiä muffineilla kahvilaa. Hän keksi väreistä erilaisia makuvaihtoehtoja (banaani, vanilja, mansikka) ja keksi hinnaston. Pakkauslaatikosta tehtiin leikkiin hyllyt. Ensin hän kokosi kaikki muffinit sävysävyyn ja sen jälkeen sekoitteli niitä. Pian Olivia keksi piilottaa muffinien sisään pieniä leluja tehden niistä ”kindermuffineja”.

Muffinit ovat nykyään mukana kauppa-ja ravintolaleikeissä. Olivia kaipaisi lisää värejä ja kansissa olevat reiät saivat tytön pohtimaan, josko niihin voisi upottaa jotain koristeita. Muffinit ovat hänen makuunsa ehkä vähän simppelit. Kaikkien muffinien ei kuulemma tarvitsisi olla samanlaisia.
Muffinien tarjoilualustaa on sittemmin käytetty muun muassa LPS hoitolana, rakettina ja rahatelineenä. On siinä toki muffineitakin säilytetty.

Sofia: oooi ku hiano

Sofia innostui heti tutkimaan löytyisikö muffinien sisältä mitään. Hän ihasteli erilaisia tekemiään yhdistelmiä. Sofia kantaa muffineita mielellään korissa pitkin ja poikin ja kokoilee niitä milloin mihinkin. Erityisen hauskaa niitä on tarjoilla äidille ja käskeä syömään.
Sofia innostui myös kasaamaan osista torneja ja niin ikään piilotteli tavaroita kuppien sisään.
 
Aikuisen mielipide:
Lelun materiaali tuntuu laadukkaalta ja miellyttävältä. Värit ovat aika haaleat. Myös muodot voisivat vaihdella, sillä nyt kaikki muffinit ovat identtisiä. Jotkut koristeet olisivat kivoja. Leivon itse paljon muffineita ja niihin tulee aina ripoteltua strösseleitä tai sommiteltua vaikka kukkasia. Semmoiset sopisivat tähänkin leluun.

Muffinien tarjoilualusta on käväissyt jopa aikuisten kahvipöydässäkin.

Se ei varsinaisesti näytä lelulta, joten olen sitä hieman lainannut ihan oikeiden muffinien tarjoiluun.
Pidän siitä, että lelut voi pestä astianpesukoneessa. Niitä tuleekin pestyä usein, sillä varsinkin nuorimmainen leikkii syövänsä niitä ja lelut käyvät suussa vähän väliä.

Myös vierailla käyvät vauvat saavat nämä lelut leikittäväkseen, sillä uskallan antaa heidän nakertaa niitä.